Kako prebaciti DivX u DVD

DVD možemo napraviti programom ConvertXtoDVD. U ovom slučaju on može vršiti konverzaciju i pravljenje menija, ubacivanje titlova itd.Program je lak za koriščenje i važno je napomenuti da u ovaj program pod izborom jezika imamo i srpski jezik kako bi nekima bilo lakše za snalaženje.
Idite kao na mojoj slici "Add video file". Nabrojaću neke video fajlove koje možemo ubaciti kao što su avi, divx, xvid, mov, mkv, flv , mpeg1, mpeg2, mpeg-, nsv, dvr-ms, ts, ifo, vob, asf, wmv, realmedia, rm, rmvb, ogm itd. Automatski će izvući i titlove u srt ako ih ima u folder i ako su istog naziva kao i video fajl.
Nakon što smo ubacili fajl ići ćemo na “Settings” i uraditi neka nameštanja. Ovde možete izabrati font, veličinu fonta, boju fonta itd. U mom slučaju će biti ovako:
Zvuk može biti 5.1 i stereo, ali u ovom slučaju ostaviću samo 2.0.
U ovom delu se bira rezolucija snimka. 720x576 je standardna veličina za DVD, ali se mogu zadati i manje rezolucije u slučaju ako imate vremensko trajanje duže od 4, 5 ili 6 sati.
Aspect ratio se bira zavisno od snimka i može biti 16:9 ili 4:3.
Biramo veličinu diska i kvalitet snimka koji će biti na disku.
Kao i izbor menija a izlazni DVD fajl može biti i bez menija, na vama je da birate.
Kada smo sva nameštanja završili, pritisnućemo “Convert” i za nekoliko minuta bi video fajl bio gotov zavisno od brzine procesora.

0 komentara: