Payoneer online placanje i kako se registrovati


Payoneer vam omogucava da jednostavno primate uplate iz inostranstva, da saljete novac, da placate karticom i da podizete pare na bankomatima sirom sveta.
Sta je to Payoneer? Payoneer je globalna kompanija za jednostavno primanje i slanje novca online.
Payoneer nalog koristim sa zadovoljstvom poslednjih par godina.
U narednim koracima opisacu vam ceo proces od aktivacije naloga, preko aktivacije kartice do prebacivanja novca na racun i koriscenje kartice za placanje.

Kako da kreirate Payoneer nalog?
    Kliknite na link za registraciju na Payoneer sajt (ukoliko se registrujete preko ovog linka, kada budete zaradili 1000$ dobicete 25$ gratis jer ste se registrovali preko mog sajta)
    Izaberite opciju “Sign Up and earn 25$” za registraciju.
    Upisujete informacije koje vam traze.
    Licni detalji:
    – Ime
    – Prezime
    – Email adresa
    – Potvrda email adrese
    – Datum rodjenja
    Kontakt detalji:
    – Drzava
    – Adresa
    – Grad
    – Postanski broj
    – Broj telefona
    Bezbednosni detalji:
    – Sifra
    – Potvrda sifre
    – Izaberite sigurnosno pitanje
    – Unesite odgovor. Obratite paznju na ovaj deo zato sto ce vam za svako bitnije podesavanje traziti ovaj odgovor na pitanje koje ste izabrali. Zapisite ga.
    Poverljivi podaci:
    – Izaberite licni dokument na osnovu kog cete uneti vase podatke. Mozete izabrati izmedju vozacke dozvole, pasosa i licne karte. Ovo moze predstavljati napad na vasu privatnost, ali verujte mi, svaki velika kompanija koja radi sa velikim novcem od vas ce ove podatke traziti pre ili kasnije (i Upwork i Skrill takodje). Neke kompanije traze pre samog kraja registracije, neke traze nakon registracije kao potvrdu.
    – Unesite podatke za dokument koji ste izabrali (broj dokumenta, datum isteka, mesto izdavanja..)
    – Adresa koju ste ranije uneli (u delu za kontakt detalje) mora se poklapati sa adresom koja se nalazu u dokumentu koji koristite. Alternativna adresa koja se nudi u ovom koraku koristi se ukoliko ne zivite na adresi koja je napisana u vasem dokumentu (licna karta, vozacka dozvola ili pasos), a zelite da vam na tu adresu bude poslata kartica.
    – Potvrdite stavke na dnu strane
    – Kliknite na “Order”

Na vasu email adresu stici ce vam poruka da ste zavrsili prvi korak.
Naredni korak je da Payoneer odobri vas zahtev nakon sto proveri sve podatke koje ste uneli. Ovaj proces traje 3-5 dana.
Nakon sto je sve odobreno, Payoneer ce vam poslati poruku da je vas nalog odobren i da ce vam Payoneer kartica biti dostavljena na adresu u narednih 20 dana.

Nakon sto je prvi korak zavrsen (poslat zahtev) mozete se ulogovati na vas Payoneer nalog.
Kada se ulogujete, trazice se od vas da izaberete jos 2 dodatna pitanja sa odgovorima. Obavezno zapisite pitanja i odgovore posto ce vam sigurno zatrebati kasnije.

Kako prebaciti/primiti novac na Payoneer?

Postoje 2 opcije:
1) Ukoliko radite poslove preko Upworka, ulogujte se na profil.

Izaberite Settings -> Get Paid -> Payment Methods -> Add payment method -> Upisite vasu email adresu koja je povezana sa karticom -> Add this method.

Kada vam legne uplata na Upwork, ici cete na opciju My jobs -> Earnings -> Withdraw money i izaberete Payoneer.

Primarni trosak: 2$ kosta da se prebaci novac sa Upworka na Payoneer.
Dodatni trosak:
– Imate opciju da vam novac budete na raspolaganju u roku od 48 sati. Ova usluga je besplatna.
– Druga opcija je da vam novac bude odmah na raspolaganju. Ova usluga se naplacuje 2.5$.

2) Ukoliko radite van Upworka, potrebno vam je samo da vam se posalju pare na karticu, dovoljno je da posaljete vas email koji je povezan sa Payoneer nalogom vasem klijentu koji ima Payoneer nalog. Na osnovu email adrese koja je jedinstvena u sistemu, pare ce vam stici na racun.

To je to. Novac ce vam stici na karticu i spremna je za placanje!

Zainteresovani ste za Payoneer? Ukoliko se registrujete preko ovog linka za Payoneer registraciju, zaradicete 25$.

Troskovi Payoneer-a:

    Godisnje odrzavanje: 29.95$
    Zamena kartice: 12.95$
    Podizanje novca sa bankomata: 3.15$
    Konverzija do 3.5% * primer ocekivane sume u nastavku teksta
    Provera stanja na bankomatu: 1$
    Neusplela transakcija na bankomatu: 1$
    Transfer novca u banku: 2% od ukupnog iznosa
    Transfer novca sa Upworka na Payoneer karticu: besplatno ukoliko zelite novac na raspolaganju u roku od 48 sati, 2.5$ ukoliko zelite novac odmah na raspolaganju

Napomena: nema nikakvih placanja/troskova unapred. Sve troskove koji vam sleduju se procesuiraju tek nakon sto vam legne uplata na karticu.

Podizanje novca sa bankomata.

Novac sa kartice mozete podici sa bilo kog bankomata, bilo gde u svetu. Valuta u kojoj cete dobiti novac sa bankomata je zvanicna valuta drzave u kojoj podizete novac.
Ukoliko imate opciju na bankomatu da izaberete da li zelite transakciju sa konverzijom ili bez konverzije, izaberite opciju bez konverzije jer je bolji kurs.

Placanje Payoneerom:

Payoneer karticu mozete koristite za placanje u bilo kom prodajnom objektu, u bilo kojoj drzavi sveta, koji podrzava placanje karticom (trafika, supermarket, butik, benzinska pumpa, hotel, online kupovina).
Placanje karticom je najisplativije jer je kurs po kom se obracunava konverzija odlican. Kartica se ne moze koristiti za placanje u ratama i ne postoji mogucnost da idete u dozvoljeni minus.
Mozete raspolagati samo novcem koji je trenutno na kartici.

Sve u svemu, smatram Payoneer karticu odlicnim izborom. Troskovi kao troskovi uvek postoje, ali ako uzmemo u obzir koliko ova kartica znaci, koliko lako mozemo da primimo novac iz inostranstva i da taj novac podignemo i potrosimo bilo gde u svetu, onda shvatamo da za tu cenu ova kartica pruza odlican kvalitet usluge!

0 komentara: