Kako prebaciti MKV u DVD


MKV u DVD možemo napraviti programom ConvertXtoDVD. U ovom slučaju on može vršiti konverzaciju i pravljenje menija, ubacivanje titlova itd.
Program je lak za koriščenje i važno je napomenuti da u ovaj program pod izborom jezika imamo i srpski jezik kako bi nekima bilo lakše za snalaženje.
Idite kao na mojoj slici "Add video file". Nabrojaću neke video fajlove koje možemo ubaciti kao što su avi, divx, xvid, mov, mkv, flv , mpeg1, mpeg2, mpeg-, nsv, dvr-ms, ts, ifo, vob, asf, wmv, realmedia, rm, rmvb, ogm itd. Automatski će izvući i titlove u srt ako ih ima u folder i ako su istog naziva kao i video fajl.
Nakon što smo ubacili fajl ići ćemo na “Settings” i uraditi neka nameštanja. Ovde možete izabrati font, veličinu fonta, boju fonta itd. U mom slučaju će biti ovako:
Zvuk može biti 5.1, 2.0 i stereo ili DTS 5.1. Ako MKV HD video ima DTS zvuk možete ga ostaviti da bude isto tako i na DVD. DTS ne podržavaju svi DVD plejeri, uglavnom morate imati 5.1 zvucnike ili ako imate HDMI izlaz iz DVD plejera ili Bluray plejera u LCD TV onda ga možete čuti. Ako znate da vam DVD plejer ne podržava DTS, namestite audio na AC3 5.1 i selektujte opciju CONVERT DTS TO AC-3.
U ovom delu se bira rezolucija snimka. 720x576 je standardna veličina za DVD, ali se mogu zadati i manje rezolucije u slučaju ako imate vremensko trajanje duže od 4, 5 ili 6 sati.
Aspect ratio se bira zavisno od snimka i može biti 16:9 ili 4:3.
Biramo veličinu diska i kvalitet snimka koji će biti na disku.
Kao i izbor menija a izlazni DVD fajl može biti i bez menija, na vama je da birate.
Kada smo sva nameštanja završili, pritisnućemo “Convert” i za nekoliko minuta bi video fajl bio gotov zavisno od brzine procesora.

Kako snimiti DVD pogledajte ovde.

0 komentara: